Visciolata - Le Cantine del Cardinale
OverzichtVisciolata - Le Cantine del Cardinale
Visciolata is een dessertwijn die wordt gemaakt volgens een recept uit de 18e eeuw. In de prachtige heuvels rondom het historische plaatsje Serra de' Conti in Le Marche groeien de morellenbomen van Luca en Giselle Cardinali. De morellen worden met de hand geplukt en drie maanden lang in weckflessen bewaard. Deze flessen worden dagelijks in de zon geplaatst en drie keer per dag omgeroerd. Vervolgens wordt het sap van de morellen gemengd met de meeste van de Montepulciano- en Cabernet Sauvignon-druiven. De rijping vindt plaats in houten vaten gedurende ongeveer 1 jaar.
De smaak is vol en intens, met tonen van kersen, noten en chocolade. Visciolata is fantastisch bij een dessert van rood fruit, chocolade, roomijs of een heerlijke taart. Vergeet ook de geweldige combinatie met gorgonzola niet. Of maak je eigen Cherry Spritz-cocktail met gelijke hoeveelheden Visciolata, Prosecco en tonic. Voeg een blokje ijs en een schijfje citroen of sinaasappel toe.
Geniet ervan!
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Marken , Serra de’ Conti |
Druif | Montepulciano, Cabernet Sauvignon en morellen |
Productie jaar | 2019 |
Op dronk | Heden - 2030 |
Alcohol | 14% |