Visciolata - Le Cantine del Cardinale

Artikel 4 van 5
€ 16,99 (inclusief btw)
Voorraad 17 stuks
Overzicht

Visciolata - Le Cantine del Cardinale

Visciolata is een dessertwijn die wordt gemaakt volgens een recept uit de 18e eeuw. In de prachtige heuvels rondom het historische plaatsje Serra de' Conti in Le Marche groeien de morellenbomen van Luca en Giselle Cardinali. De morellen worden met de hand geplukt en drie maanden lang in weckflessen bewaard. Deze flessen worden dagelijks in de zon geplaatst en drie keer per dag omgeroerd. Vervolgens wordt het sap van de morellen gemengd met de meeste van de Montepulciano- en Cabernet Sauvignon-druiven. De rijping vindt plaats in houten vaten gedurende ongeveer 1 jaar.

De smaak is vol en intens, met tonen van kersen, noten en chocolade. Visciolata is fantastisch bij een dessert van rood fruit, chocolade, roomijs of een heerlijke taart. Vergeet ook de geweldige combinatie met gorgonzola niet. Of maak je eigen Cherry Spritz-cocktail met gelijke hoeveelheden Visciolata, Prosecco en tonic. Voeg een blokje ijs en een schijfje citroen of sinaasappel toe.

Geniet ervan!

Specificatie Omschrijving
Regio, plaats Marken , Serra de’ Conti
Druif Montepulciano, Cabernet Sauvignon en morellen
Productie jaar 2019
Op dronk Heden - 2030
Alcohol 14%
© 2017 - 2024 Scoperta di Vino, dé specialist in Italiaanse top wijnen. Wijnproeverij, wijn&spijs workshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.