Neropece Governo Uso Toscane - Terrescure
OverzichtNeropece - Terrescure
Een echte geheime tip voor Toscaanse wijnliefhebbers. In het glas onthult de wijn een donker robijnrode kleur met violette nuances. Aroma's van kersen, frambozen en bramen mengen zich in het bouquet, aangevuld met componenten van vanille, cacao en kaneel. De wijn fascineert in de mond met zijn volle structuur en harmonieuze tannines. De afdronk doet denken aan bessen - zacht, fruitig en elegant. Terrescure Neropece is een prachtige compositie van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot!
De druiven voor Neropece gedijen op wijngaarden in het hart van Toscane. Als Governo-wijn ondergaat de Terrescure Neropece een speciale methode van vinificatie. Een klein deel van de druiven wordt na de oogst ongeveer drie maanden gedroogd en pas daarna geperst en gefermenteerd. Het grootste deel wordt direct na de oogst geperst en gefermenteerd. Vervolgens vindt er een tweede gisting plaats, waarbij beide basiswijnen worden samengevoegd.
Deze cuvée past perfect bij een Italiaans avondje pizza en pasta.
De wijngaarden van Terrescure liggen in de buurt van San Gimignano en beslaan ongeveer 10 hectare. Men richt zich voornamelijk op de Governo-techniek, een al lang bekende wijnbouwtechniek die elders bekendstaat als appassimento. Sinds 2022 is Terrescure, samen met Cantine Truentum uit de Abruzzen, onderdeel van de Cantine-NAE-groep.
Neropece wordt ook geserveerd in "The Fat Duck," een drie-sterren Michelin-restaurant in het bruisende Londen.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Toscane, Certaldo |
Druif | Sangiovese 60%, 30% Merlot en 10% Cabernet Sauvignon |
Productie jaar | 2020 |
Op dronk | Heden - 2028 |
Awards | 97 punten Luca Maroni |
Classificatie | I.G.P. |
Alcohol | 13,5% |