Primitivo Puglia - Salsedine Az. Agr. Cantine NAE
OverzichtPrimitivo - Salsedine
Diep weg in het zuiden van Italië, in de hiel van de beroemde 'laars', ligt de wijnstreek Puglia. Hier zijn de ideale omstandigheden voor het verbouwen van Primitivo-druiven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel wijngaarden en wijnhuizen te vinden zijn.
De wijn heeft aroma's van bramen en bosbessen, maar bevat ook sterke tonen van tabak, vanille en anijs. De hoge temperaturen in Puglia dragen bij aan de mooie rijping en zondoorstoofheid van de druif. Deze stevige rode wijn is niet alleen rond, maar ook erg sappig en fruitig. Je kunt geuren van vijgen en kersen verwachten, samen met een robijnrode kleur. De Primitivo-druif groeit alleen in warme klimaten. Deze wijn is bijzonder lekker bij kaas, rundvlees en lamsvlees. In de zomer kan de wijn goed gekoeld worden gedronken, tussen de 14 en 16 graden.
De wijnmaker laat de wijn ongeveer 6 maanden rijpen in Franse eikenhouten vaten, wat extra body en vanilletonen aan de wijn geeft.
Salsedine produceert van deze Primitivo, net als van de Negroamaro, slechts 7.000 flessen.
Deze Primitivo wordt ook geserveerd in "The Fat Duck," een drie-sterren Michelin-restaurant in het bruisende Londen.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Puglia |
Druif | Primitivo |
Productie jaar | 2022 |
Op dronk | Heden - 2030 |
Awards | 99 punten Luca Maroni |
Classificatie | I.G.T. |
Alcohol | 15% |