Nieuw!
OaK3 - Brancacci 1960
OverzichtOaK3 - Brancacci 1960
Wijnhuis Brancacci produceert een prachtige rode wijn uit de Barbera-druivenfamilie. Gedurende 20 maanden verfijnd in kleine barriques van Frans eikenhout, wat de kleur heeft versterkt. Intens is de geur van specerijen, vanille en mooi rijp fruit zoals kersen en frambozen. De naam OaK3 komt voort uit het feit dat deze wijn de derde telg is uit de Brancacci-wijnfamilie. Uiteraard verwijst Oak naar de houtlagering die de wijn heeft ondergaan. Een wijn voor de echte kenners!
Visie en missie van Brancacci
Het huis Brancacci bestaat al sinds 1960 en produceert inmiddels zo'n 10 verschillende wijnen, allen afkomstig uit Piemonte.
Brancacci 1960 vertegenwoordigt een nieuwe benadering van de wijnwereld met een goed gedefinieerde missie: de markten bereiken met kwaliteitsvolle en duurzame wijn. Dit is de uitdaging van Brancacci 1960: aandacht en respect voor het milieu, het juiste gebruik van energiebronnen en het gebruik van gerecyclede materialen met een lage impact op het milieu.
Alle dozen zijn gemaakt met in elkaar grijpende sluitingen, er worden geen plastic tapes of lijmen gebruikt en ze zijn gemaakt van 100% gerecycled papier.
Alle gebruikte labels zijn gemaakt van gerecycled papier. Alle bedrukkingen op etiketten en omdozen zijn gemaakt van natuurlijke, niet-giftige plantaardige kleurstoffen.
Alle glazen flessen wegen 400 of 500 gram en zijn allemaal van 100% gerecycled glas.
De pallets die zij gebruiken voor de verzending heten “INKA” pallets, gemaakt van geperste houtsnippers. Deze zijn 100% milieuvriendelijk en PEFC-gecertificeerd.
De kurken zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. De capsules zijn gemaakt van natuurlijke bijenwas en zijn biologisch afbreekbaar.
De energie van de kelder is afkomstig van gecertificeerde Groene Energie en wordt aangedreven door zonnepanelen.
Sinds 2020 keert het Brancacci Fund 5% van de winst uit de verkoop van het merk Brancacci 1960 uit aan milieuorganisaties.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Piemonte, Farigliano |
Druif | Barbera |
Productie jaar | 2019 |
Op dronk | Heden - 2027 |
Classificatie | D.O.C. |
Alcohol | 14% |