Nieuw!
Reomoro - Truentum
OverzichtReomoro - Truentum
De wijn wordt voor 90% gemaakt van Montepulciano d'Abruzzo en voor 10% van Merlot druiven. De druiven worden in de eerste weken van oktober met de hand geoogst, wanneer ze optimaal rijp zijn en op natuurlijke wijze iets aan de wijnstokken zijn gedroogd. Vervolgens worden de druiven nog eens 20 dagen gedroogd, waarbij ze een groot deel van hun gewicht verliezen. Merlot en Montepulciano worden apart gevinifieerd, daarna wordt de wijn gemengd en 4-6 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.
Diep robijnrood met violette reflecties. Rijke aroma's van rode bessen, pruimen en kersen. De smaak is rijk en volmondig, met een uitgebalanceerde structuur. Afgeronde zuren en zachte tannines zorgen voor een lange nasmaak.
Perfect met hoofdgerechten met hartige saus, gemarineerd vlees, licht gerijpte kazen of gewoon als een gastvrije wijn tussen de maaltijden door.
Reomoro dankt zijn naam aan de grenslijnen van de oude wijngaarden, meesterlijk getrokken door de wijnmakers van vroeger. Deze grenslijnen scheiden niet alleen de percelen, maar verenigen ook mensen in een diepe verbinding met het land en de wijn die het voortbrengt.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Regio, plaats | Abruzzo, Controguerra |
Druif | Montepulciano 90% en Merlot 10% |
Productie jaar | 2022 |
Op dronk | Heden - 2030 |
Classificatie | I.G.T. |
Alcohol | 15% |