Ripasso Acini Ameni 2022 - Az. Agr. Corte Figaretto

Artikel 14 van 38
€ 16,25 (inclusief btw)
Voorraad 60 stuks
Overzicht

Ripasso Acini Ameni - Corte Figaretto

Ripasso is een methode om een ‘gewone’ Italiaanse Valpolicella-wijn complexer en krachtiger te maken door gebruik te maken van de schillen van de Amarone-wijn. Letterlijk betekent Ripasso: opnieuw gepasseerd! De basis Valpolicella wordt opnieuw gefermenteerd door de uitgeperste schillen van de Amarone toe te voegen, nadat deze zijn uitgedroogd en gefermenteerd volgens het Governo*-systeem.

Voor deze Ripasso gebruikt Mauro de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella. Na de fermentatie laat hij de wijn 18 maanden rijpen in eikenhouten vaten, wat de wijn een lichte vanilletoets geeft. De smaken van kersen en rode bessen zijn zacht en duidelijk herkenbaar. De wijn is complex en heeft een lange, diepe afdronk.

We hebben Mauro leren kennen als een gedreven en gepassioneerde wijnmaker. Hij produceert ongeveer 40.000 flessen per jaar en is daarmee een kleine producent. De kwaliteit van zijn wijnen wordt zeer gewaardeerd.

*Governo is een vinificatietechniek waarbij de eerst geplukte druiven (10 à 15% van de oogst) worden gedroogd op matten in de zon. Hierdoor verliezen de druiven veel vocht, wat resulteert in een geconcentreerder sap. Deze druiven worden gebruikt voor de productie van Amarone-wijn. Door het verminderde volume is de opbrengst laag, maar de intensiteit en kwaliteit hoog, met een hoger alcoholpercentage als gevolg.

 

Specificatie Omschrijving
Regio, plaats Verona, Poiano
Druif Corvina, Corvinone en Rondinella
Productie jaar 2022
Op dronk Heden - 2032
Awards 93 punten Luca Maroni
Classificatie D.O.C.
Alcohol 14%
© 2017 - 2025 Scoperta di Vino, dé specialist in Italiaanse top wijnen. Wijnproeverij, wijn&spijs workshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.